Bisnes Dropship Shopify – Peluang Buat Duit Dalam USD

0 383

Ramai yang masih mencari peluang untuk jana pendapatan tambahan. Sebelum ini saya ada kongsikan tentang bisnes dropship di Shopee. Anda juga sedia tahu bahawa bisnes dropship semakin dikenali sejak pandemik melanda negara.

Kini ada peluang bisnes lain yang mungkin lebih menarik minat anda. Buat bisnes dropship Shopify dan jana pendapatan dalam USD. Ia lebih kurang sama dengan bisnes di ebay. Cuma berbeza platform sahaja.

Apa itu Shopify?

Shopify adalah sebuah ecommerce site yang membolehkan kita berurusan jual beli secara atas talian. Tak kisah di mana sahaja kita berada, bisnes masih boleh dilakukan asalkan kita ada akaun untuk transaksi antarabangsa.

Biasanya, kita boleh gunakan akaun paypal untuk buat bisnes begini.

Kalau anda buka shopify.my, paparan skrin ini akan keluar terlebih dahulu. Bayangkan ada lebih 1 juta bisnes di seluruh dunia menggunakan shopify sebagai platform untuk berniaga.

dropship shopify buat duit dalam usd

Secara logik, orang tak akan buka bisnes di sini kalau tak boleh buat duit. Makna kata bisnes di Shopify memang ada peluang yang cerah untuk berjaya.

Jadi, anda yang nak mencuba cabang baru dalam bisnes, ini lah peluangnya. Lebarkan sayap ke platform shopify pula. Buat duit kepuk-kepuk dalam nilai USD, barulah masyuk!

Apa itu Dropship Shopify?

Anda buat bisnes secara online di platform shopify.com dengan kaedah dropship sahaja. Sama juga seperti di platform shopee atau lazada. Bezanya di shopify ia adalah market antarabangsa dan menggunakan mata wang USD.

Kelebihan Jadi Dropship Di Shopify?

Kita tahu setiap platform ada kelebihan masing-masing. Tak terkecuali platform shopify yang anda baru nak terokai ini. Inilah perkara paling menarik apabila anda buat dropship di shopify.

#1 – Jana pendapatan di dalam USD

Ini perkara pertama yang anda kena jelas. Bisnes di Shopify menggunakan mata wang USD. Jadi, semestinya pendapatan pun dalam USD.

Kalau dihitung, nilai USD lebih kurang 4 kali ganda lebih tinggi berbanding mata wang kita. Maksudnya anda buat kerja dropship lebih kurang sama sahaja dengan menjadi dropship produk Malaysia, tapi anda jana pendapatan 4 kali ganda lebih besar.

#2 – Tak perlu simpan stok

Stok barang dagangan bukan lah masalah utama untuk anda yang buat bisnes di Shopify. Anda tak perlu pening kepala nak fikir, mana nak letak stok barang yang bertimbun.

Buat bisnes seorang diri pun masih boleh diuruskan dengan baik.

Tugas anda hanya fokus buat pemasaran melalui Facebook Ads atau Google Ads untuk bawa pelanggan ke kedai e-commerce anda.

Selain itu juga, anda hanya perlu berurusan dengan pembekal untuk update tentang stok produk-produk yang terkini.

#3 – Tak perlu modal besar

Bukan tak ada modal langsung. Masih kena keluarkan modal, tapi tak besar seperti anda jadi founder produk atau stokis yang perlu restok beribu ringgit sekali gus.

Modal untuk anda buka akaun di shopify dan juga buat pemasaran sahaja.

#4 – Tak perlu bungkus dan pos produk

Ini yang paling menarik. Jika anda buat bisnes di ebay dan uruskan penghantaran barang kepada pelanggan, dengan dropship shopify tak perlu begitu.

Anda hanya perlu berhubung dengan pihak pembekal dan mereka yang akan uruskan segala pembungkusan dan penghantaran barang.

Kesimpulan

Menjadi dropship adalah peluang yang patut anda cuba. Lebih lagi jika ini adalah pertama kali anda berbisnes. Ini adalah untuk mengelakkan anda menanggung kerugian jika mula berniaga dengan modal yang besar.

Dropship Shopify sesuai untuk anda yang dah ada pengalaman buat bisnes di ebay. Ia adalah salah satu cara untuk anda kembangkan bisnes sedia ada.

Nak Buat Duit Dengan

Share Post Yang Korang

Sedang Baca Ni?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Cara Jual Barang Shopee Ke Overseas. Income 4-5 Angka Sebulan