Bisnes Di Ebay – Langsai Hutang Kad Kredit RM20K

0 1,206

Dulu installer penapis air, kini dah buat income 3-4 angka sehari di ebay. 

Siapa sangka, dalam keadaan pandemik melanda dunia, masih ada di kalangan kita yang berjaya jana income dengan konsisten setiap hari.

Dalam setiap kesusahan, pasti ada sinar untuk kita yang sentiasa berusaha dan cari jalan untuk ubah hidup.

Ini kisah sahabat ebay yang terjejas teruk akibat PKP. Income daripada kerjanya sebagai installer penapis air hampir lumpuh dan beliau memang tidak dapat income yang tetap dan stabil pada setiap bulan.

Rakan-rakan ebayer di dalam group Export Mudah mesti dah kenal beliau. Seorang suami dan ayah yang kuat bekerja. Bermacam-macam kerja dan bisnes dah dibuat sebelum bertemu jodoh dengan bisnes ebay.

Inilah Rahmat Azis.

Berbekalkan ilmu yang dipelajari melalui ebook Export Mudah, beliau mula mengorak langkah berbisnes di platform ebay.

Beliau fokus untuk jana income di ebay sehingga berjaya menjadikan bisnes ini sebagai full-time job, gantikan income utama sebelum ini sebagai installer penapis air.

Semakin hari, bisnes di ebay semakin rancak. Beliau berjaya jana 3-4 angka sehari dengan bisnes online di platform antarabangsa ini.

Beliau berjaya langsaikan hutang kad kredit RM20k dengan hasil pendapatan bisnes eksport barang ke luar negara ini.

Memang sangat terinspirasi dengan kisah beliau untuk sampai ke tahap ini dalam bisnes. Ramai daripada kita biasanya give up di pertengahan jalan. 

Ini antara sisipan cerita pengorbanan beliau untuk betul-betul buat bisnes ebay.

Banyak perkara yang dikorbankan untuk capai ke tahap ini, antaranya ialah;

  • Korban duit beli ebook Export Mudah
  • Korban asah otak belajar untuk jadi seller e-commerce
  • Korban masa tidur untuk buat research hot selling item
  • Korban masa untuk cari supplier dan barang
  • Korban duit belanja dapur untuk buat pusing modal

MashaAllah, memang banyak pengorbanan untuk berjaya sampai ke tahap ini. Tapi berbaloi kan?

Korang pun boleh jadi seperti beliau juga. Fokus untuk buat sahaja sehingga dapat hasil. Kita tahu, langkah pertama yang beliau buat adalah dapatkan ebook Export Mudah untuk mula dapatkan ilmu tentang bisnes di ebay.

InshaAllah, selepas ini kita pun bakal jejak langkah beliau untuk jana income 3-4 angka sehari dengan bisnes di ebay.

Sumber gambar : Facebook Rahmat Azis

Dapatkan Flexipack Dengan

Cepat & Mudah

Di Sini

Nak Buat Duit Dengan

Share Post Yang Korang

Sedang Baca Ni?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Cara Jual Barang Shopee Ke Overseas. Income 4-5 Angka Sebulan