Bisnes Tudung Online – Jadi Lubuk Wanita Buat Duit

0 742

Wanita dan 1001 keinginannya memang berpisah tiada. Lagi-lagi ianya melibatkan perkara yang berkaitan kecantikan. Baik luar mahupun dalaman.

Tudung adalah salah satu keinginan wanita moden untuk tampil bergaya. Wajib ikut trend terkini dalam berhijab.

Musim perayaan adalah pesta yang paling dinantikan oleh kaum wanita. Membeli belah untuk persiapan hari raya.

Anda bayangkan ada yang sanggup ke luar negara untuk aktiviti membeli belah. Lihatlah berita yang dipaparkan di laman web malaysiakini ini.

Bisnes tudung online - cara borong tudung vietnam
Sumber : Malaysiakini

Bermula dengan beli untuk diri sendiri, akhirnya ia jadi bisnes secara tak sengaja. Ada yang tawarkan perkhidmatan personal shopper. Perkhidmatan beli barang untuk orang lain.

Bila dah ada demand, jual apa sahaja pasti ada yang membeli.

Tanpa sedar, sebenarnya banyak lubuk bisnes tudung murah mula berkembang pesat dalam negara kita.

Kalau anda pernah berkunjung ke Jalan Tunku Abdul Rahman, Kenanga Wholesale City dan Gedung Muaz, ada banyak tudung trend terkini dijual dengan harga mampu milik.

Ia menjadi kegilaan ramai wanita yang ingin tampil bergaya tapi dengan kos yang paling minima dan menjimatkan duit poket.

Ada yang tertanya-tanya, macam mana nak mula bisnes jual tudung. Sebenarnya ada banyak cara, anda tentukan sendiri. Bagaimana mahu berbisnes.

Idea Bisnes Tudung 2021

#1 – Jadi Dropship Produk Tudung Orang Lain

Untuk permulaan bisnes, jadi dropship dah cukup hebat. Pada fasa ini anda belajar dulu selok belok untuk berbisnes. Macam mana nak berurusan dengan pelanggan dan juga ketua anda.

Perkara paling penting, anda belajar untuk buat jualan terlebih dahulu. Ini adalah kunci kepada kejayaan sesebuah bisnes. 

Bagus macam mana pun sesuatu produk, kalau tiada jualan yang berlaku, tak berguna juga.

Jadi, carilah mana-mana bisnes tudung yang tawarkan peluang untuk jadi dropship mereka. Anda belajar dan kemudian upgrade lah kepada pangkat yang lebih tinggi.

Letak kan target sehingga anda boleh keluarkan tudung jenama sendiri.

#2 – Beli Tudung Borong Dan Jual 

Anda boleh pilih sama ada nak borong tudung daripada pembekal di Malaysia atau nak berurusan secara terus dengan pembekal luar negara.

Jika dalam Malaysia, anda boleh berkunjung ke Jalan Tunku Abdul Rahman. Di sana memang ada deretan kedai pembekal tudung terkini. Mereka memang jual tudung secara borong. Anda boleh survey harga yang mereka tawarkan.

Ada pembekal yang meletakkan syarat pembelian minimum 10 helai tudung untuk dapatkan harga borong. Jadi, anda tidaklah keluarkan kos yang sangat besar untuk mulakan bisnes ini.

Jika anda mahu cari pembekal luar negara, boleh cuba dapatkan maklumat tentang bisnes tudung Vietnam ataupun bisnes tudung China. Kebanyakan pembekal dapatkan stok daripada negara ini.

Anda perlu belajar cara borong tudung dari Vietnam ataupun China. Bila dah ada ilmu, Insha Allah lebih mudah untuk anda mulakan bisnes ini.

Senang cerita, jadilah pemborong tudung yang bijak!

#3 – Bina Brand Sendiri

Okey, ini yang ramai orang nak buat. Sibuk nak bina jenama sendiri. Ia bukan kerja satu malam sebenarnya. Ada banyak proses yang perlu dilalui untuk bina jenama tudung sendiri.

Tapi, kalau anda betul-betul serius dalam bisnes ini, boleh sahaja. Carilah mentor atau guru yang boleh bantu dan guide anda untuk mulakan bisnes ini dengan cara yang betul.

#4 – Design Tudung Exclusive

Ini golongan orang yang terlebih kreatif dalam berbisnes tudung. Mereka buat tudung design sendiri. Jadilah ia bisnes tudung exclusive dan adanya produk limited edition series. 

Bertambah berbondong lah wanita yang shopping tudung begini sebab memang lumrah perangai wanita yang tak boleh terlepas benda-benda exclusive begini.

Saya memang ada kenalan yang buat watercolor painting dan beliau transform lukisan-lukisan itu kepada tudung. Memang sangat cantik!

Jadi, tak salah anda pasang impian untuk buat design sendiri juga.

Kesimpulan

Anda yang sukakan fesyen dan kecantikan, bisnes tudung adalah salah satu pintu untuk jana pendapatan. Selain buat duit di ebay dan shopee, anda boleh cuba buat bisnes ini juga.

Tak mampu nak keluarkan modal yang besar, boleh bermula dengan bisnes secara dropship. Ada yang percuma dan ada juga dengan yuran penyertaan yang minimum.

Semua orang boleh buat bisnes. Apa yang membezakan adalah keinginan setiap orang untuk berjaya. Jadi, anda tentukan nak jadi orang yang bagaimana.

Apa yang paling penting, anda tahu matlamat berbisnes. Apa tujuan utama anda buat bisnes tudung online sebenarnya. Fokus kepada matlamat utama anda. InshaAllah boleh berjaya.

Nak Buat Duit Dengan

Share Post Yang Korang

Sedang Baca Ni?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Cara Jual Barang Shopee Ke Overseas. Income 4-5 Angka Sebulan