Tukar Nombor Kad Debit Di Akaun Ebay – Follow Ini

0 162

Dalam sedap-sedap dok layan USD dari ebay, tiba-tiba dapat mesej kad dah expire. Nak kena tukar nombor kad.

Memang kalut juga kan… especially kalau tak tau cara. Mulalah gelabah!

Its ok… Sis Dila dah share kan caranya di bawah ni.

Korang just follow step yang yang diberikan di bawah ni.

Untuk yang register ebay menggunakan debit kad, korang kena tukar kad lain jika kad yang sebelum ni sudah menghampiri tarikh expire atau dah expired.

Tarikh expire kad ni, boleh di lihat pada hadapan kad. Iaitu di bawah nombor kad yang 12 digit tu.

Masih perlu update nombor kad walau akaun ebay dah verified?

Iye… perlu!

Jika ada buyer open case di akaun ebay, ebay akan tarik duit dari kad yang didaftarkan jika tak ada duit di ebay.

Baca juga step by step cara buat bisnes di ebay di sini

Macam mana cara nak tukar nombor kad tu?

Jangan risau. Caranya mudah sahaja.

1- Masuk ke ebay.com.my – untuk tukar nombor kad

Iye, kena buat di ebay Mala

2- Klik Buttton setting

3- Pada personal info , sila pilih Personal Information

4- Klik pada Payments

5- Then di sebelah kanan, klik ikon +

6- Masukkan details yang diperlukan untuk termasuk nombor kad baru dan tarikh expire yang baru yang tertera pad akad itu.

7- Pada Add payment option, tandakan pada Credit or Debit Card.

Kemudia klik button Continue.

Settled!

Ha.. mudah sahaja untuk tukar no kad baru pada akaun ebay kan.

Semoga bermanfaat untuk semua.

Dapatkan Flexipack Dengan

Cepat & Mudah

Di Sini

Nak Buat Duit Dengan

Share Post Yang Korang

Sedang Baca Ni?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Cara Jual Barang Shopee Ke Overseas. Income 4-5 Angka Sebulan