Tukar Nombor Kad Debit Di Akaun Ebay – Follow Ini

by | Apr 26, 2022 | Ebay | 1 comment

Dalam sedap-sedap dok layan USD dari ebay, tiba-tiba dapat mesej kad dah expire. Nak kena tukar nombor kad.

Memang kalut juga kan… especially kalau tak tau cara. Mulalah gelabah!

Its ok… Sis Dila dah share kan caranya di bawah ni.

Korang just follow step yang yang diberikan di bawah ni.

Untuk yang register ebay menggunakan debit kad, korang kena tukar kad lain jika kad yang sebelum ni sudah menghampiri tarikh expire atau dah expired.

Tarikh expire kad ni, boleh di lihat pada hadapan kad. Iaitu di bawah nombor kad yang 12 digit tu.

Masih perlu update nombor kad walau akaun ebay dah verified?

Iye… perlu!

Jika ada buyer open case di akaun ebay, ebay akan tarik duit dari kad yang didaftarkan jika tak ada duit di ebay.

Baca juga step by step cara buat bisnes di ebay di sini

Macam mana cara nak tukar nombor kad tu?

Jangan risau. Caranya mudah sahaja.

1- Masuk ke ebay.com.my – untuk tukar nombor kad

Iye, kena buat di ebay Mala

2- Klik Buttton setting

3- Pada personal info , sila pilih Personal Information

4- Klik pada Payments

5- Then di sebelah kanan, klik ikon +

6- Masukkan details yang diperlukan untuk termasuk nombor kad baru dan tarikh expire yang baru yang tertera pad akad itu.

7- Pada Add payment option, tandakan pada Credit or Debit Card.

Kemudia klik button Continue.

Settled!

Ha.. mudah sahaja untuk tukar no kad baru pada akaun ebay kan.

Semoga bermanfaat untuk semua.

  • Nak tau cara dapat income macam ni??

Korang terus dapat info lepas masukkan details dan tekan button submit

Dapatkan Flexipack Dengan

Cepat & Mudah

Di Sini

Nak Tahu Cara Buat 4-5 Angka Sebulan Di Ebay?

Isi details kat bawah ye.

ARTIKEL BERKAITAN

Ini Link Zoom Untuk Kelas Online Ebay PERCUMA

Ini Link Zoom Untuk Kelas Online Ebay PERCUMA

Kelas ini untuk mereka yang belum pernah buat bisnes ebay dan tak ada modal nak beli ebook lagi. Sifu Farhan dan team akan sharekan macam mana cara mereka buat 4-5 angka sebulan dengan jual barang keperluan harian ke luar negara. Yang terlepas kelas sebelum ni, jangan...

Barang Speedmart Laku Di Ebay

Barang Speedmart Laku Di Ebay

Mesti ramai yang tak percaya kan… tak sangka…barang-barang dari Speedmart masih laku di ebay dan banyak di platform tersebut. Dan paling penting, barang yang laku di ebay tu, mudah dapat. Bila ada sale di ebay, boleh terus ke Speedmart untuk beli produk tersebut....

Pendaftaran Kelas Online Percuma Dah Di Buka

Pendaftaran Kelas Online Percuma Dah Di Buka

Khas untuk yang nak belajar cara jual barang Shopee atau Tiktok ke luar negara dengan untung berganda, korang boleh follow kelas online secara PERCUMA ini Tarikh : 7 May 2023Masa : 10.00 pagiTempat : Zoom ( Di hadapan laptop/fon masing-masing) Daftar Di Sini Link...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cara Jual Barang Shopee Ke Overseas. Income 4-5 Angka Sebulan

Step by step cara buat

Selalu ada masalah

tak cukup duit

setiap bulan?

Jom belajar cara jana 4-5 angka sebulan dengan jual barang Shopee/Tiktok ke luar negara

16108

Link panduan dihantar terus ke emel korang ye...

Panduan PERCUMA