Akaun Ebay Suspended. Apa Perlu Buat?

0 341

Untuk yang baru buka akaun ebay, korang akan berdepan dengan situasi akaun ebay suspended.

Bila korang dapat email macam di atas ni. Janganlah korang stress and gelabah. Relaks je. Sebab ini adalah step biasa dalam buat akaun ebay.

Ada cara untuk selesaikan.

Cara Appeal Akaun Ebay Suspended

Apa perlu korang buat adalah :-

  • Check dulu email dari eBay
  • Kena tahu apa sebab account suspended
  • Contact eBay Malaysia untuk appeal/ boleh juga direct email
    Ayat untuk appeal korang boleh terus copy dari ebook Export Mudah V2 dalam bab 6 ye.
  • Sediakan document yang ebay akan minta
  • Korang boleh terus submit

Selalunya untuk newbie, account suspended sekejap je. Diorang cuma nak verify. Korang just isi apa yang ebay minta.

Biasa ebay akan minta verify alamat. Dan ada juga dia minta resit. Depends.

Nak belajar buat bisnes ebay secara langkah demi langkah boleh refer di sini

Jika proses appeal tu gagal, ia mungkin kerana :

1- Dokumen yang disubmit tidak jelas dan diragui.
2- Akses website ebay dari wifi public
3- Akses atau log in ebay dari device berlainan

Dapatkan Flexipack Dengan

Cepat & Mudah

Di Sini

Nak Buat Duit Dengan

Share Post Yang Korang

Sedang Baca Ni?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Cara Jual Barang Shopee Ke Overseas. Income 4-5 Angka Sebulan