Buat Bisnes Part time Untuk Tambah Income

0 149

Jangan jadi penakut. Beranikan diri untuk buat bisnes part time. Especially yang bekerja. Harga barang makin naik, tapi gaji tetap sama sahaja!

Ni… ayam naik, tepung naik… senang kata semua naik lah!

Sis Dila suri rumah je kot. Tapi disebabkan keinginan yang besar dalam diri, Sis Dila buat bisnes online bersungguh-sungguh.

Semua halangan kat depan, semua nampak kecil dan perlu dihadap. Hanya kerana keinginan SIs Dila yang besar!

Nak hidup yang lebih baik, nak senangkan family, nak beli barang keperluan dengan duit sendiri, nak bantu family, macam-macam nak lah kalau dah namanya manusia ni. Penuh dengn nafsu dan keinginan.

Kalau dulu hanya tunggu gaji husband sahaja. Ye lah… kita pun faham lah macam mana kalau duit di tangan orang ni kan…nak minta tu pikir 32- 56 kali. Malu nak minta.

Sebab faham, husband kena bayar rumah, kereta, belanja makan minum…semua dia tanggung sorang. Gaji masa tu pun tak banyak sangat.

Bukan satu bisnes Sis Dila try. Bermacam.

Korang pun tau SD pernah jual topap fon, jual kueh tepi jalan, ngajar tuisyen… amik upah edit buku, terjemah buku…banyak lagi.

Semua tu pengalaman indah.
Semua tu menjadikan SD kuat untuk hadapi hari-hari depan. Ada bahan nak citer ke anak-anak nanti.

Buat Bisnes Part Time

Sis Dila mula rasa mewah yang teramat sangat bila terjun ke bisnes ebay.

Nak tau step buat bisnes ebay boleh tengok kat sini ye

Bermula dari rasa teringin tengok kawan-kawan dok tayang USD, SD try buat.

Dengan anak masih kecik, kelek anak naik komuter pergi beli stok barang ebay. Tangan kanan usung plastik hitam, tangan kiri dukung anak. Bergilir-gilir.

Cari info pasal ebay sampai lewat pagi. Anak nangis- gi dodoikan dulu pastu sambung balik.

Masa ni pinjam pc husband je. Tak ada pc sendiri. Laptop jauh sekali.

Hanya boleh buat kerja ebay masa husband mula tidur. Sebab kalau tak dia guna pc dia. Kalau siang pula, berkejar dengan anak-anak. Anak 3 orang, semua rapat-rapat.

Dari takut-takut nak bawa kereta walau ada lesen, terus jadi berani sebab nak hantar barang ke pejabat pos.

Pinjam kereta husband.

Husband masuk kerja pukul 9.30 pagi. Pukul 7.30 pagi SD dah ready nak ke pejabat pos yang buka pukul 8. Sebab nak kejar masa husband nak pergi kerja. So semua parcel yang nak pos kena siap malam lagi.

Kadang, terpaksa kelek anak kecik sebab mereka bangun awal pagi. Nak tinggal kat rumah nanti meraung. Takut kacau husband pulak kan… so bawak je!

Tapi dari kesusahan dan rintangan tu, Alhamdulillah Allah bagi sinar.

Kehidupan makin ok, Allah kurniakan kehidupan yang SD idamkan masa tengok kawan-kawan tayang USD dulu.

Bila usaha, pasti ada hasilnya.

Untuk yang dah masuk ke arena bisnes part time macam bisnes ebay ni, buatlah betul-betul. Walau part time, buat dengan penuh komited.

Korang beruntung sebab semua dah disediakan. Ebook, kelas, contoh produk, ada pihak tolong packing dan poskan lagi.

Tak tau lah kalau masih buat main-main lagi. Rugi sungguh. Berapa ramai yang ni buat bisnes ni tapi tak tau cara…

SD faham sangat keadaan kewangan wanita yang bergelar suri rumah. Sebab tu SD luangkan masa untuk buat kelas online.

Kelas ni bukan kewajiban pun untuk SD, tapi atas rasa pernah merasai apa yang korang lalui… SD luangkan masa khas untuk korang. Rebut peluang ni!

p/s- Yang mana nak join kelas Sis Ebay Dengan Sis DIla 26-27 May ni, masih available ye. Dapatkan ebook Export Mudah V2 ini dan selepas itu cek emel untk daatkan link ke kelas online

Dapatkan Flexipack Dengan

Cepat & Mudah

Di Sini

Nak Buat Duit Dengan

Share Post Yang Korang

Sedang Baca Ni?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Cara Jual Barang Shopee Ke Overseas. Income 4-5 Angka Sebulan