Bisnes Ebay Bersama Sis Dila

0 359

Terima kasih dan tahniah Sis Dila ucapkan kepada korang semua kerana telah berjaya sampai ke sini. 

 

Ini menunjukkan korang memang serius nak tahu macam mana Sis Dila berjaya buat duit dalam USD hanya dari rumah sahaja.

Izinkan Sis Dila untuk perkenalkan diri terlebih dahulu.

 

Nama Sis Dila adalah Adilah Ibrahim, tapi lebih selesa dengan nama panggilan Sis Dila di media sosial. 

 

Sis Dila ada 3 cahaya mata yang sememangnya Sis Dila jaga sendiri sejak kecil lagi.

 

Bila mereka dah besar dan bersekolah, Sis Dila jadi driver anak-anak pula, itulah kerja tetap Sis Dila.

Actually sebelum ini Sis Dila memang ada buat ebay tapi tak fokus sepenuhnya. Dalam tak fokus pun sempatlah merasa income dalam nilai USD tu.

 

Tapi selepas tengok ada kawan-kawan yang jual barang rumah je kat ebay ni, dan dapat income kaw-kaw -rasa macam teruja nak buat ebay semula. Feel tu datang balik. Rasa rugi pula sebab tak fokus dulu kan!

 

Sis Dila terus belajar gunakan panduan ebay itu dan decide join bengkel untuk belajar secara face to face dengan sifu ebay di Segamat.

 

Memang jauh perjalanan dari Bangi ke Segamat untuk tuntut ilmu, tapi sebab yakin ebay boleh bantu Sis Dila tambah income, Sis Dila terus join! Fast action fast result kan.

Ramai juga yang belajar dari panduan ni sahaja pun dapat buat sale riba riban. Tanpa masuk bengkel!

Apa yang tak sangka, selepas 3 hari buat listing (masukkan produk di ebay) dah ada mat saleh yang beli barang yang Sis Dila jual tu.

 

Memang sangat excited bila diorang beli produk yang Sis Dila jual tu. Padahal barang biasa je kot!

Jadi Sis Dila tambah bersemangat untuk masukkan banyak lagi barang di ebay. Nampak duit USD kaching-kaching masuk dalam akaun.

sebab mengikut apa yang Sis Dila belajar, lagi banyak barang kita listing, lagi banyak kita dapat sale. Huru hara juga bila sale masuk berderet-deret macam ni.


Huru-hara tu apa lah sangat kan… yang lebih penting adalah tak rasa stress dengan masalah tak ada duit.

Oh ya, Sis Dila pernah viral di beberapa platform online asbab berniaga barang-barang keperluan harian di ebay.

 

Duit dari ebay ni, Sis Dila guna untuk perbelanjaan harian dan selebihnya masuk saving. Dah tak perlu tunggu gaji suami dah… Bila anak-anak minta apa-apa pun, dah tak perlu nak berkira sangat dah. Seronok!

Bayaran yang kita terima daripada buyer ebay adalah dalam USD, dan sangat mudah sebab kita boleh terus transfer ke bank Malaysia.

Biasanya proses withdraw amik masa dalam 1-3 hari sahaja.

Once dah withdraw dan dah masuk ke akaun bank Malaysia, kita akan terus dapat emel pemberitahuan macam kat atas ni. Lepas tu cek lah akaun bank tu…hehehe.

Perkara yang paling best adalah apabila sale masuk konsisten setiap hari walau Sis Dila tak buat apa-apa marketing pun masa mula-mula menjual ni. Sale masuk secara automatik. Seronok kan.

 

Bisnes ebay ni sesuai untuk siapa?

Bisnes ebay ni sangat sesuai untuk suri rumah seperti Sis Dila ni. Kita hanya perlu peruntukkan masa dalam 1-2 jam je sehari untuk fokus sepenuhnya.

 

Bisnes ebay ni juga sesuai untuk korang yang masih belajar atau kerja makan gaji. Sebabnya ia sangat mudah bila kita dah tau cara yang betul dan bila dah dapat tune.

 

Sekarang lagi mudah, sebab bila ada sale, boleh terus order dari Shopee dan hantar ke kurier khas. Merekalah yang akan bantu kita untuk packing barang dan hantar ke buyer ebay kita di luar negara. Dah tak perlu pikir pasal nak pakai kurier mana dah. Jimat masa.

Bila dah semakin faham selok belok ebay ni, Sis Dila share dengan kawan-kawan lain dan Alhamdulillah dah ramai yang dah merasa USD dari ebay ni.

 

Korang pun boleh mulakan sekarang untuk belajar berbisnes di ebay.

Dapatkan Flexipack Dengan

Cepat & Mudah

Di Sini

Nak Buat Duit Dengan

Share Post Yang Korang

Sedang Baca Ni?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Cara Jual Barang Shopee Ke Overseas. Income 4-5 Angka Sebulan