6 Sebab Kenapa Anda Perlu Menjual Di Shopee

0 315

Rata-rata rakyat Malaysia, boleh dikatakan sebahagian besar pasti sudah ada akaun Shopee. Kalau masih belum ada, terus capai telefon bimbit dan buat satu. Mudah sahaja.

Kenapa Nak Kena Buka Akaun Shopee Ni?

Ha…sekarang ni tak kira tua muda, nak beli apa-apa semua tengok di Shopee. Nak beli barang dapur pun, tengok Shopee. Nak beli berus gigi pun, cari di Shopee. Shopee dah jadi pasaraya online dah!

Sampaikan anak-anak nak cari mainan pun, dah pandai ambil telefon bimbit parents dan cek di Shopee.

Sangat mudah, sampaikan budak-budak pun boleh tengok dan pilih barang sendiri.

Tapi part masa nak bayar, memang kena parents juga lah yang kena settlekan. Sebab ia melibatkan internet banking.

Belajar buat duit di Shopee kat sini

Jika selama ini anda hanya menjadi pembeli sahaja di Shopee, kali ini memang kena menjual di Shopee pula.

Kalau selama ini memang dah menjual di Facebook atau Instagram, anda wajib tambah satu lagi channel iaitu Shopee.

Secara jujurnya, sebelum ini saya pun memang aktif membeli barang di Shopee, tapi bila kawan-kawan seperjuangan tayang income Shopee sampai 4-5 angka sebulan, terasa nak try juga menjual di Shopee ni.

Dan hasilnya memang buat admin senyum sampai ke telinga.

Susah ke nak menjual di Shopee ni?

Kalau nak tau tahap kesusahan dan kesukaran dia, cubalah jadi pembeli di Shopee dulu.

Hanya main klik-klik sahaja, tunggu 1-3 hari barang dah sampai depan rumah.

Kalau budak-budak pun boleh, apa lahi kita ni kan.

Lagi-lagi jika anda pernah menjual di Lazada atau platform e-commerce yang lain, anda akan rasa step menjual di Shopee sangat ringkas dan mudah.

Ini sebab kenapa anda kena mula menjual di Shopee sekarang.

1- Percuma dan sistem Shopee sangat mudah dan friendly

Tak ada apa-apa bayaran untuk yang nak mula bisnes di Shopee. Tak ada SSM pun boleh buka akaun Shopee.Tapi kalau ada lagi bagus lah.

Sistem Shopee sangat mudah dan mesra pengguna. Tak kira anda sebagai pembeli atau sebagai penjual. Memang senang dan straight forward.

Tak percaya?

Capai telefon bimbit anda dan terus mula buka akaun sekarang.

2- Lubuk Suplier Dan Dropship

Iye, memang anda akan jumpa beribu suplier yang jual pelbagai produk di platform Shopee ni.

Baca juga cara buat duit dengan jadi dropship Shopee di sini

Dan yang paling best, anda juga boleh jadi dropship mereka. Caranya hanya kontek dan buat deal dengan suplier tersebut.

Dropship-Buat bisnes tanpa modal. Tak perlu pegang stok. Anda promote, dan bila ada sale anda just submit order Suplier akan uruskan penghantaran barang. Anda dapat komisen.

3- Fungsi Marketing

Dalam sistem Shopeee, memang dah tersedia fungsi marketing. Anda hanya tinggal guna sahaja.

Antara fungsi yang boleh menaikkan sale anda sebagai seller Shopee adalah fungsi Tag Diskaun. Anda boleh paparkan tag diskaun pada produk pilihan yang anda buat sale.

Nak bagi Voucher? Shopee ada fungsi ini.

Nak buat free marketing, just gunaka button BOOST yang Shopee dah sediakan.

Jika ada budget lebih untuk marketing, anda juga boleh guna iklan berbayar iaitu My Shopee Ads.

Semua ini memang dah ready untuk anda once bila anda dah jadi seller Shopeee.

4- Mesra Smartphone

Ini yang best!

Seller boleh upload produk hanya melalui smartfon sahaja. Tak perlu bersusah payah nak buka laptop.

Nak cek sale?

Nak Reply Chat?

Semua boleh dilakukan dari smartfon sahaja dan di mana-mana sahaja.

Mudah kan?

5- Customer Sedia Membeli

Pihak Shopee sendiri memang buat marketing yang besar besaran untuk bawa seramai mungkin pelawat. Pelbagai jenis sale untuk tarik jutaan pelawat ke Shopee, seperti 12.12, 4.4 dan sebagainya.

Ini adalah peluang besar anda.

Hanya sediakan produk dan memang sudah ada pelanggan yang masuk untuk membeli. Setiap bulan memang ada berpuluh juta pelawat ke apps Shopee ini.

Untuk anda lebih faham, ia seperti ini

Ada sebuah supermarket baru buka di kawasan anda dan owner supermarket buat marketing besar-besaran untuk bawa orang masuk ke situ.

Dan dia tawarkan untuk anda buka kedai secara percuma sahaja dalam supermarket dia.

Dan dia tawarkan untuk anda buka kedai secara percuma sahaja dalam supermarket dia.

Ha..tak kan nak tolak kan?

6- Tak Perlu Reply Whatsapp

Lenguh jari jemari duduk reply whatsapp. Tapi sale tak juga masuk huhu. Sedih kan?

Shopee berkonsepkan e commerce. So segala order atau transaksi memang akan berlaku secara automaik.

Semua info dan details produk dimasukkan terus. Kalau kastemer nak bertanya pun, biasa soalan yang paling popular adalah. boleh hantar hari ini tak?

Dalam Shopee ada satu fungi yang dipanggil Chat yang bertujuan untuk memudahkan interaksi antara buyer dan seller.

Sangat mudah kan? So tak kan nak tengok sahaja kan.

Nak belajar cara buat bisnes di Shopee tanpa perlu pegang stok? Anda boleh belajar di sini

Semoga bermanfaat.

  • Nak tau cara dapat income macam ni??

Korang terus dapat info lepas masukkan details dan tekan button submit

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Step by step cara buat

Selalu ada masalah

tak cukup duit

setiap bulan?

Jom belajar cara jana 4-5 angka sebulan dengan jual barang Shopee/Tiktok ke luar negara

16108

Link panduan dihantar terus ke emel korang ye...

Panduan PERCUMA

Sebelum ni shopping je kat Shopee, jom kita buat duit di Shopee pula!

Cara Jual Barang Shopee Ke Overseas. Income 4-5 Angka Sebulan