5 Apps Edit Gambar Terbaik Di Malaysia

0 1,301

Bila tengok orang upload gambar cantik-cantik dengan design yang sangat menarik di media sosial, rasa macam teruja sangat kan.

Sure terfikir, pasti upah fotografer. Upah designer. Bayaran pun pasti mahal.

Tapi sebenarnya kebanyakan mereka pakai apps sahaja. Install di fon atau boleh terus guna di website.

Banyak apps yang ada boleh digunakan untuk tujuan edit gambar dan video. Paling mudah boleh terus edit dari fon sahaja. Jom tengok apps edit gambar terbaik yang boleh kita gunakan.

Senarai 5 apps terbaik yang boleh diguanakn untuk edit gambar dan video

1- Canva

Apps ini memang mendapat perhatian ramai kerana ia sangat mudah digunakan.

Boleh terus install di fon sama ada IOS atau android. Nak guna di desktop pun boleh.

Apps ini menyediakan banyak template yang menarik dan ikut tema.

Pilih template yang kita suka dan just gantikan certain-certain gambar dengan gambar kita.

Hanya perlu 2-3 minit sahaja untuk proses edit. Sangat mudah dan cepat.

Saiz gambar pula boleh dipilih ikut jenis media sosial yang kita nak gunakan.

Ada versi berbayar dan percuma. Guna yang percuma pun dah berbaloi sangat.

Geng eBay yang buat 4-5 angka sebulan, ramai yang gunakan apps ini

2- Snapseeed

Snapseed ini ada peminat yang tersendiri. Siapa yang pernah guna Snapseed pasti tak beralih ke lain dah.

Dengan tool brush, HDR scape, potrait, healing, zooming, crop, rotate, grunge dan drama dan bermacam lagi, memang menepati citarasa seorang picture editor.

Dengan snapseeed, gambar yang biasa-biasa boleh bertukar jadi satu gambar yang sangat cantik dan dramatik.

Amalkan ini untuk amalam murah rezeki setiap hari

3- InShot

InShort satu aplikasi yang membolehkan kita edit gambar dan video serentak.

Fungsi yang satu ni membuatkan aplikasi ini mendapat perhatian ramai.

Diperkuatkan dengan funtion zoom picture dan ratio yang bertepatan untuk setiap social media, ia memang menepati kehendak picture editor.

Di Inshot, kita boleh rekod suara dan masukkan efek muzik. Sangat menarik bukan.

Boleh di gunakan untuk IOS dan android, seperti aplikasi lain.

4- Capcut

Aplikasi ini adalah wajib bagi kebanyakan TikTok player. Ditambah pula dengan setiap gambar yang siap edit boleh direct upload di tiktok, memang mudah!

Boleh digunakan untuk edit gambar dan video.

Aplikasi ini juga boleh digunakan di IOS dan android.

Ada versi percuma dan berbayar. macam biasa, pakai yang free pun dah ok sangat dah.

5- Photo Collage

Untuk yang menggunakan banyak gambar untuk sesuatu projek, penggunaan photo collage ini sangat membantu.

Didatangkan dengan bentuk yang sangat menarik dan tersusun, kita hanya perlu pilih template yang sesuai dan pilih gambar.

Dengan beberapa klik sahaja, gambar kolaj siap dan sedia untuk digunakan.

Aplikasi ini juga ada beberapa tool asas bagi edit gambar, so kita tak perlu tukar apps untuk siapkan editing. Di photo collage dah ada semua yang diperlukan untuk kolaj gambar.

Aplikasi percuma ini boleh digunakan di IOS dan android.

Nak Buat Duit Dengan

Share Post Yang Korang

Sedang Baca Ni?

NAK EDIT GAMBAR DENGAN CEPAT DAN MUDAH?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Cara Jual Barang Shopee Ke Overseas. Income 4-5 Angka Sebulan