http://onlyfuckvideos.net http://xxx247.club bedside oral sex with katrin tequila.xxxfamousvideos.com

Amalan Dan Doa Murah Rezeki Dalam Kehidupan.

by | Feb 24, 2021 | Amalan Tarik Rezeki | 1 comment

Apabila sebut pasal rezeki, pasti terbayangkan wang yang banyak atau harta benda yang melimpah ruah kan.

Sebenarnya, rezeki yang baik bukan hanya dari segi wang, kesihatan yang baik dan hidup dalam tenang juga merupakan nikmat rezeki yang tiada tara tandingannya.

Bila sihat, dan hidup tenang, baru lah boleh berfikir dengan baik untuk buat bisnes dan menarik lebih banyak rezeki yang berupa wang dan harta benda.

Di sini Sis Dila nak share beberapa tips, doa dan amalan murah rezeki untuk kita amalkan bersama-sama.

Amalan Dan Doa Murah Rezeki

tumblr.com

1-Perbanyakkan baca zikir La Hawla Wala Quwwata Illa Billah

Maksudnya- Tiada daya dan kekuatan kecuali dengan izin dan pertolongan Allah semata-mata

“Barangsiapa yang lambat datang rezekinya, hendaklah perbanyakkan ucapan La Hawla Wala Quwwata Illa Billah ” (HR. At- Tabrani)

Sentiasa ringankan bibir untuk melafazkan zikir ini setiap hari sebanyaknya. Semasa bekerja, pun boleh berzikir.

Jika tidak dapat lafaz di bibir, ucapkan dalam hati. Setiap masa, boleh berzikir. Sambil cek akaun bank pun boleh berzikir 😉

Masa kecil-kecil dulu, abah dan mama Sis Dila selalu suruh baca zikir ini masa guruh atau pun kilat. Sampai sekarang masih buat benda yang sama walau abah dah tak ada.

2- Baca Surah Al- Ikhlas

Dari Abu Hurairah, Nabi SAW pernah bersabda

“Barangsiapa membaca Surah Al-Ikhlas, seolah-olah dia membaca sepertiga Al- Quran”

“Barangsiapa membaca Surah Al-Ikhlas ketika masuk rumah maka keberkatan bacaan menghilangkan kefakiran dari penghuni rumah dan tetangganya ” (HR. At-Tabrani)

Surah ini pendek sahaja. Amalkan baca setiap kali lepas solat bersama zikir lain.

Mama Sis Dila selalu pesan baca 3 Qul sebelum tidur. Dan Al-ikhlas ni termasuk dalam 3 Qul yang dimaksudkan.

3- Baca Surah Al Waqiah

Barangsiapa yang membaca Surah Al-Waqiah setiap malam, maka tidak akan ditimpa kesempitan hidup” (HR. Al-Baihaqi dalam Syu'ab Al-Iman)

Selain dari buat amalan dan baca doa murah rezeki, amalkan juga baca surah ini setiap malam sebelum tidur. Baca denagn penuh penghayatan dan pengharapan hanya padaNya.

Surah ni hanya mengandungi 96 ayat sahaja dan hanya perlu dalam 8-10 minit sahaja untuk baca.

Ini sis Dila share kan bacaan surah Al- Waqiah ini dari qari kegemaran Sis Dila dari seberang.

4- Perbanyakkan bacaan Selawat Ke Atas Nabi

Selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW.

Amalkan baca dan perbanyakkan selawat setiap hari. Boleh diucap terus dari bibir atau dalam hati.

Dalam 5 minit kita dah dapat baca 100 selawat. Kalau setiap kali selepas solat kita luangkan masa 5 minit untuk baca selawat, dah dapat 500 kan.

Nampaknya mudah sahaja untuk baca 1000 selawat sehari. Its easy bila kita nak buat.

umrohquantum.com

5- Perbanyakkan Istighfar

6- Amalkan Doa Dhuha.

Doa ini juga dikenali dengan zikir pembuka rezeki. Doa Dhuha ini juga di baca selepas menunaikan solat dhuha.

Makna doa ini sangat menarik dan bagus untuk di amalkan.

Fahami maknanya, doa akan lebih bermakna dan meresap ke dalam hati bila kita baca,

7- Doa Murah Rezeki Dan Cepat Kaya

Ayat ini merupakan Surah As Sad, ayat ke 54, dan terkenal dengan doa pembuka rezeki yang mustajab

Cara amalan dan doa murah rezeki ini:
Baca sebanyak 33 kali selepas solat. Baca dengan yaki, penuh penghayatan dan bergantung harap sepenuhnya pada Allah.

In shaa Allah, dikurniakan rezeki yang tidak pernah habis dan dideraskan kemasukan rezeki yang tidak putus-putus seperti air zam-zam yang sentiasa mengalir.

Buat amalan dan doa murah rezeki ini secara konsistent. In shaa Allah diluaskan rezeki. Amin

Sesekali jika ada rasa down dan perit dengan kehidupan, bacalah cerita murah rezeki ni. Perkongsian pengalaman dari orang lain boleh bantu naikkan semangat kita sama.

  • Nak tau cara dapat income macam ni??

Korang terus dapat info lepas masukkan details dan tekan button submit

Nak Tahu Cara Buat 4-5 Angka Sebulan Di Ebay?

Isi details kat bawah ye.

ARTIKEL BERKAITAN

Ini Link Zoom Untuk Kelas Online Ebay PERCUMA

Ini Link Zoom Untuk Kelas Online Ebay PERCUMA

Kelas ini untuk mereka yang belum pernah buat bisnes ebay dan tak ada modal nak beli ebook lagi. Sifu Farhan dan team akan sharekan macam mana cara mereka buat 4-5 angka sebulan dengan jual barang keperluan harian ke luar negara. Yang terlepas kelas sebelum ni, jangan...

Barang Speedmart Laku Di Ebay

Barang Speedmart Laku Di Ebay

Mesti ramai yang tak percaya kan… tak sangka…barang-barang dari Speedmart masih laku di ebay dan banyak di platform tersebut. Dan paling penting, barang yang laku di ebay tu, mudah dapat. Bila ada sale di ebay, boleh terus ke Speedmart untuk beli produk tersebut....

Pendaftaran Kelas Online Percuma Dah Di Buka

Pendaftaran Kelas Online Percuma Dah Di Buka

Khas untuk yang nak belajar cara jual barang Shopee atau Tiktok ke luar negara dengan untung berganda, korang boleh follow kelas online secara PERCUMA ini Tarikh : 7 May 2023Masa : 10.00 pagiTempat : Zoom ( Di hadapan laptop/fon masing-masing) Daftar Di Sini Link...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.weneedporn.online slutty teen looks awesome. www.olalaporno.com

Cara Jual Barang Shopee Ke Overseas. Income 4-5 Angka Sebulan

Step by step cara buat

Selalu ada masalah

tak cukup duit

setiap bulan?

Jom belajar cara jana 4-5 angka sebulan dengan jual barang Shopee/Tiktok ke luar negara

16108

Link panduan dihantar terus ke emel korang ye...

Panduan PERCUMA