Macam Mana Nak Urus Order Di Ebay?

0 182

Macam mana nak urus order di ebay?

Macam mana nak tengok details buyer ebay?

Bila dapat sale dekat ebay, semestinya kita semua akan exited sangat kan… lagi-lagi jika itu adalah kali yang pertama.

Rasa tak sabar nak hantar barang ke kastemer.

Tapi dalam masa yang sama, rasa panik sampai tak tau nak buat apa. Berdebar tak usah kata lah kan.

Dan mulalah klik macam-macam untuk cari info buyer yang beli produk kita tu kan.

Releks… releks!

Tarik nafas dulu dan ucap syukur atas rezeki yang Allah kurniakan.

Ok… baca step cara urus order di ebay yang Sis Dila bagi ni satu persatu dengan tenang ye.

Apa nak buat bila nampak notification di loceng

Bila nampak ada notification item to ship di ikon loceng tu… korang kena buat step yang Sis Dila bagi kat bawah ni ye

1- Jangan terus klik pada noti pada loceng tersebut, kerana ia akan bawa korang ke paparan macam kat bawah ni.

Korang tak perlu print label kat sini.

Biasa ni yang selalu korang pening kan.

2- Klik pada My ebay dan pilih selling.

Dari sini korang akan di bawa masuk ke seller hub.

Dekat sinilah korang akan jumpa segala macam info berkenaan dengan details buyer korang iaitu nama, emel, nombor telefon dan alamat mereka.

3- Klik pada Orders untuk lihat segala butiran order yang sedang berlaku dan telah berlaku.

Segala info boleh tengok di sini.

Lagi mudah refer Export Mudah

Dalam Export Mudah korang boleh refer dalam bab 28 iaitu Seller hub atau dashboard ebay.

Dalam topik ini memang diberikan dan diterangkan satu persatu.

Dalam ebook ini juga di tunjukkan step by step macam mana cara nak menjual di ebay ni.

Hasil Dari Bisnes Ebay

Kat bawah ni Sis Dila share hasil dari ebay.

Last week 1USD = RM4.6

Tapi minggu ni dah jadi 1USD = RM4.5 dah.

Tak pe lah… stilll banyak lagi kan… 😉

Yang mana nak belajar bisnes ebay ni, korang boleh refer kat sini ye

Dapatkan Flexipack Dengan

Cepat & Mudah

Di Sini

Nak Buat Duit Dengan

Share Post Yang Korang

Sedang Baca Ni?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Cara Jual Barang Shopee Ke Overseas. Income 4-5 Angka Sebulan