http://onlyfuckvideos.net http://xxx247.club bedside oral sex with katrin tequila.xxxfamousvideos.com

Tips Bisnes Dari Albert Einstein

by | Mar 24, 2022 | Bisnes | 1 comment

Apakah tips bisnes yang kita boleh pelajari dari mendiang Albert Einstein?

Ramai di antara kita pasti pernah mendengar dan mengenali nama Albert Einstein, ilmuwan dan ahli fizik dari Jerman yang banyak menyumbang khususnya dalam bidang sains. Beliau juga antara saintis yang berpengaruh pada abad ke -20.

Selain daripada dikenali sebagai seorang yang genius, Albert Einstein juga pernah berkerja sebagai pemeriksa paten (patent examiner) sebagai karier pertamanya selama dua tahun.

Sepanjang beliau berkerja sebagai pemeriksa paten, beliau telah meneliti banyak idea daripada usahawan-usahawan (entrepreneurs) yang ingin membuktikan bahawa idea mereka lain dari yang lain dan layak untuk dipatenkan.

Pastinya banyak yang Albert Einstein dapat pelajari sepanjang waktu tersebut. Antara kata mutiaranya ialah “If you can’t explain it simply, you don’t understand it…”. Sehingga kini beliau telah banyak dan masih lagi menjadi inspirasi kepada banyak individu.

Inspirasi dan prinsip daripada Albert Einstein juga boleh diterapkan dalam perniagaan.

5 Tips Bisnes & Inspirasi Dari Seorang Albert Einstein

Sumber : Pixabay.com
  1. Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.

Albert Einstein menekankan betapa pentingnya imaginasi apabila ingin mencapai sesuatu. Untuk berjaya dalam perniagaan, kita hendaklah melihat situasi menggunakan lensa imaginasi kita.

Seperti analisis nombor dan graf adalah sesuatu yang logik dan hanya mampu mencapai sesuatu tahap yang ditentukan sahaja. Tetapi, apabila kita berani merebut peluang dan mencuba sesuatu dalam menghasilkan idea yang baru, peluang untuk kita berjaya juga adalah besar.

Sumber : Pixabay.com
  1. Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is not to stop questioning.

Apabila sesuatu perniagaan sudah mencapai di tahap yang tinggi, seseorang itu menjadi cepat berpuas hati dan leka dengan apa yang telah dicapai.

Apa yang kita tidak sedari adalah, persaingan akan sentiasa ada dan terus bergerak. Tanpa kita ketahui, semakin banyak bisnes dan idea baru yang timbul dan secara tidak langsung, perniagaan dan idea kita semakin jauh ketinggalan.

Oleh itu, walau tinggi dan besar sekalipun kedudukan perniagaan kita, jangan cepat berpuas hati dan sentiasa berfikir cara untuk memperbaiki dan memperbaharui bisnes kita.

Sumber : Pixabay.com
  1. Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.

Beliau berpesan kepada kita semua jangan pernah takut untuk melakukan kesilapan dan teruskan mencuba. Sebagai contohnya, membuat experimen. Dalam experimen, kita sentiasa menguji dan menilai untuk membuktikan sama ada idea berhasil atau tidak.

Jangan risau akan kesilapan yang kita lakukan kerana sekiranya takut melakukan kesilapan dan hanya mahu semuanya betul, ketahuilah kita tidak berusaha bersungguh-sungguh.

Dari kesilapan yang kita lakukan, kita boleh belajar banyak benda dan beri ruang untuk memperbaiki supaya dapat mencipta idea yang lebih unik dan bernas.

Sumber : Pixabay.com
  1. If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough.

Belajar untuk menjelaskan idea perniagaan kita secara ringkas dan padat, dan paling utama adalah kita hendaklah faham idea kita sendiri.

Jika kita tidak faham apa yang kita ingin jelaskan, apa lagi orang yang mendengar, bukan?

Baca juga strategi perniagaan Steve Jobs yang berjaya di sini

Sumber : Pixabay.com
  1. We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.

Albert Einstein meminta kita untuk menjadi seorang yang kreatif dalam menyelesaikan masalah seperti berfikirlah di luar kotak fikiran dan cipta penyelesaian yang baru.

Sekiranya hanya menggunakan cara dan langkah yang sama untuk menyelesaikan sesuatu, apalagi masalah yang datangnya daripada hasil ciptaan kita sendiri, kemungkinan masalah yang dihadapi hanya akan menjadi besar.

Hal ini kerana, ianya seperti satu kitaran yang tidak mengalami apa-apa perubahan dan hanya berputar dalam situasi yang sama.

Kesimpulannya

Perniagaan pada zaman kini semakin maju dan memerlukan para usahawan untuk menjadi seorang yang berani mencuba.

Kita cuma sentiasa ingat, apa jenis perniagaan sekalipun, pasti datang dengan risiko dan tidak semua risiko ini adalah tidak baik.

Yang penting adalah tidak mudah putus asa!

Semoga tips bisnes dan inspirasi dari mendiang Albert Einstein membuka minda untuk kita semua

  • Nak tau cara dapat income macam ni??

Korang terus dapat info lepas masukkan details dan tekan button submit

Nak Tahu Cara Buat 4-5 Angka Sebulan Di Ebay?

Isi details kat bawah ye.

ARTIKEL BERKAITAN

Ini Link Zoom Untuk Kelas Online Ebay PERCUMA

Ini Link Zoom Untuk Kelas Online Ebay PERCUMA

Kelas ini untuk mereka yang belum pernah buat bisnes ebay dan tak ada modal nak beli ebook lagi. Sifu Farhan dan team akan sharekan macam mana cara mereka buat 4-5 angka sebulan dengan jual barang keperluan harian ke luar negara. Yang terlepas kelas sebelum ni, jangan...

Barang Speedmart Laku Di Ebay

Barang Speedmart Laku Di Ebay

Mesti ramai yang tak percaya kan… tak sangka…barang-barang dari Speedmart masih laku di ebay dan banyak di platform tersebut. Dan paling penting, barang yang laku di ebay tu, mudah dapat. Bila ada sale di ebay, boleh terus ke Speedmart untuk beli produk tersebut....

Pendaftaran Kelas Online Percuma Dah Di Buka

Pendaftaran Kelas Online Percuma Dah Di Buka

Khas untuk yang nak belajar cara jual barang Shopee atau Tiktok ke luar negara dengan untung berganda, korang boleh follow kelas online secara PERCUMA ini Tarikh : 7 May 2023Masa : 10.00 pagiTempat : Zoom ( Di hadapan laptop/fon masing-masing) Daftar Di Sini Link...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

www.weneedporn.online slutty teen looks awesome. www.olalaporno.com

Cara Jual Barang Shopee Ke Overseas. Income 4-5 Angka Sebulan

Step by step cara buat

Selalu ada masalah

tak cukup duit

setiap bulan?

Jom belajar cara jana 4-5 angka sebulan dengan jual barang Shopee/Tiktok ke luar negara

16108

Link panduan dihantar terus ke emel korang ye...

Panduan PERCUMA